kaapverdië,  Verhalen

Heimwee naar Cabo Verde

Cabo Verde

Na twee weken weer volop werken en écht Hollands lenteweer (veel regen en kou) slaat de heimwee naar relaxen, strand, zon én dus Cabo Verde toe….
Cabo Verde

Door mijn bruine hoofd kreeg ik veel vragen waar ik naartoe ben geweest en kon ik de strandliefhebbers onder hen alleen maar aanraden om óók Sal te bezoeken. Het is een mix van de Caribbean en Afrika, je bent er in minder vlieguren dan bijvoorbeeld naar de Antillen en het weer is stabieler dan op de Canarische eilanden. Qua plek om aan golf-, wind- en kitesurfen te doen staat Sal wereldwijd in de top 5. Het relatief warme zeewater en de constante noordoost passaatwind, kracht 5 tot 7, maken dat de omstandigheden zó goed zijn dat de wereldkampioenschappen er zijn gehouden. Zowel beginners als gevorderde surfers kunnen hier hun hart op vele plekken op het eiland ophalen.

We zijn elke avond uit eten geweest, meestal in verschillende restaurants:
Nautic Club Columbus: Ideaal voor zowel ontbijt, lunch als diner en direct aan het strand. Vooral heerlijke salades en verse vis. Alleen de bediening heeft er soms niet heel veel zin in…..
Cabo VerdeCriolo Café: Eenvoudige zaak, goede service, heerlijke lokale gerechten (Cachupa, stoofschotel met bonen, maïs en vlees) voor een goede prijs en het belangrijkste: Er komen veel locals.
– Pubim: Heel eenvoudig, prima eten, vriendelijke bediening en livemuziek.
– Compad: Favoriet bij de locals, heerlijk eten, leuke bediening, lekkere sfeer.
– Chez Pastis: Favoriet bij toeristen, waardoor je 3 dagen van te voren moet reserveren(!!!). Prima Italiaanse keuken maar overgewaardeerd en we hebben de bediening nauwelijks gezien.

De vis, vooral de tonijn, is overal heerlijk, verser bestaat niet…
Cabo Verde

Op Pastis na hebben we overal met z’n tweeën voor rond de €20,- gegeten, inclusief een 1/4 liter witte wijn en een fles water, heerlijk goedkoop dus! Ook een aanrader is het héél kleine en eenvoudige strandtentje rechts van de pier waar ze de lekkerste Caipirinha’s maken voor €3,-.
Cabo Verde

Sal is heerlijk relaxt, heeft prachtige stranden en is dus een prima plek voor een luie strandvakantie . Tijdens de week dat wij er waren, eind maart, was het ’s avonds truienweer en overdag door de wind nooit écht warm. Een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor is zeker een must. Je zit vlak bij de evenaar en door de wind ben je verbrand voor je er erg in hebt…
Cabo Verde

Cabo Verde wordt gezien als een arm land. Er is een hoge werkloosheid, waardoor er meer Kaapverdianen búiten dan ín Cabo Verde wonen maar het toerisme is in opkomst. Er worden op Sal redelijk wat hotels gebouwd, gelukkig is het er nu nog heerlijk rustig.
Cabo Verde

Na de week op het kale, winderige, relaxte, bij vlagen armoedige en vervallen en goedkope Sal heb ik besloten om in de toekomst terug te gaan naar Cabo Verde om meer eilanden te gaan verkennen. Het groene eiland Santa Antão, São Vicente voor de cultuur en het authentieke São Nicolau wil ik dan zeker gaan bezoeken.
Cabo Verde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *