Ziplinen
Canada

Ziplinen in Canada

Ziplinen

Toen Wouter en ik begonnen aan onze roadtrip door het westen van Canada wisten we alleen dat we op Calgary zouden landen en dat we drie weken later in Edmonton moesten zijn voor een bruiloft. Er waren wel een aantal dingen die ik sowieso wilde doen. Op dat lijstje stonden onder andere raften, orka’s spotten en natuurlijk ziplinen in Whistler.

Na de steden Calgary, Banff en Vancouver te hebben bezocht zijn we doorgereden naar Vancouver island. Vanaf het eiland hebben we een boottrip geboekt om Orka’s te spotten. Naast Orka’s hebben we bruinvissen, bald eagles en zelfs walvissen gezien, beter dan verwacht dus.

Na het ontspannende Vancouver island was het tijd voor wat meer actie: Ziplinen in de bergen bij de stad Whistler. Er zijn twee verschillende organisaties waar je een ziptour kan boeken maar wij hebben gekozen voor Ziptrek Ecotours. Met de  Eagle tour ga je in zo’n drie uur over 5 ziplines en 4 treetop bridges. Je komt met de tour langs een mountainbiketrack, een olympische bobsleebaan en als je geluk hebt zie je ook nog eens zwarte beren. Tijdens het lopen tussen de tracks in zagen wij zelfs een moederbeer met twee cubs.

Whistler is een ontzettend relaxte stad, met een prachtige omgeving waar je heel veel leuke, actieve dingen kunt doen. Doordat ik een hernia had toen ik de stad bezocht heb ik helaas niet kunnen moutainbiken, hiken of quadrijden dus daar moet ik dan nog maar een keertje voor terugkomen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *