Ecuador,  Verhalen

Isla de la Plata

Isla de la Plata is een eiland zo’n 30km voor de kust van Ecuador. Het eiland is ongeveer 14 vierkante kilometer en wordt ook wel klein Galapagos genoemd. Je kan er alleen per boot komen vanaf Puerto Lopez.

Isla de la Plata is dus geen klein Galapagos. Het is meer Galapagos for Poor people oftewel Poor man’s Galapagos. Gelukkig zei de gids dit zelf ook. Dus als er nog iemand is die mij wil sponsoren voor mijn trip naar de Galapagos..Let me know! Met een speedboat doe je er ongeveer een uur over om bij Isla de la Plata te komen. In de buurt van het eiland zagen we een zwerm Blue footed bubi die aan het vissen waren. De vogels vliegen als een soort torpedo naar beneden om de vissen te vangen. Ze kunnen op deze manier wel 5 meter diep duiken. Ook nog een glimps van een walvis gezien, maar die was er al snel vandoor. Whale season begint hier helaas pas in Juni.

Isla de la plata

Op Isla de la Plata hebben we zo’n twee uur rondgewandeld met een gids die ons veel vertelde over de flora en fauna. Twee vogels die hier in grote getallen aanwezig zijn, zijn de Blue footed Bubi en de Frigate bird. De Blue Bubi heeft zijn naam te danken aan zijn blauwe poten. Hoe meer hij van een bepaalde vissoort eet, hoe blauwer zijn poten worden. De mannetje met de meest blauwe poten krijgen de meeste vrouwtjes. Ook de mannetjes Frigate bird is een uitslover. Als hij indruk wil maken op de vrouwtjes blaast hij de rode ballon in zijn keel op.

Na de wandeling op dit Juressic Park- achtige eiland zijn we in het water nog een school zeeschildpadden tegengekomen. Daar mochten we niet snorkelen maar een stukje verderop wel. Helaas geen schildpad meer gezien maar wel Dory’s en andere gekleurde kleine vissen.

Spaans leren en surfen

De rest van de week was weer een beetje hetzelfde als vorige week. Dit keer van 8 tot 10 Spaanse les, van 10 tot 12 surfen en van 1 tot 4 weer les. Afgewisseld met een karaoke op woensdag en hier en daar een hapje en een drankje. Afgelopen weekend was een feestweekend in Ecuador en dus ook in Montañita. Het dorp was ontzettend druk maar wel heel leuk om een beetje mensen te kijken. De goedkope cocktails maken dat alleen maar leuker. Surfen gaat heel goed en wil ik vaker gaan doen, al zal dat in Finland wat moeilijk worden. Ook in de Spaanse lessen heb ik veel geleerd maar het duurt nog wel even voordat ik het echt kan spreken. Gelukkig heb ik nog een week of 6 om dat te oefenen.

Montañita

Het was erg leuk om mijn reis te beginnen in Montañita. De helft van de tijd scheen de zon maar ook als het bewolkt is is het lekker weer. In het dorp zelf zijn er heel veel mogelijkheden om uit eten te gaan, te drinken en te feesten. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Behalve voor de spannish school zou ik niet zo snel teruggaan maar ik heb het wel erg naar m’n zin gehad.

Vandaag nog even bij het zwembad hangen en uiteten, voordat ik verder ga naar Baños. Voor 18 dollar heb ik een nachtbus geboekt die me in zo’n 10 uur naar Baños brengt.