sal
kaapverdië,  Verhalen

Onthaasten op authentiek en stressless Sal

Sal

Sal, één van de negen bewoonde eilanden van Kaapverdië is absoluut authentiek en zonder enige stress…De eilandengroep Kaapverdie ligt in de Atlantische oceaan, zo’n 500 kilometer ten westen van Senegal en ongeveer 6 uur vliegen van Nederland.

Ilha do sal is de officiële naam van Sal. Het eiland heeft haar naam te danken aan de zoutwinning die tot voor kort, naast de visserij, de belangrijkste bron van inkomsten was. De laatste jaren is het toerisme daarvoor in de plaats gekomen, mede doordat de zoutwinning niet meer rendabel was. Sal is ook gelijk het meest toeristische en meest ontwikkelde eiland van de archipel.

Het droge steppeklimaat laat het eiland er vanuit de lucht als een woestijn uitzien, en ook eenmaal op de grond is het zand, stenen en een enkel struikje wat je ziet, niet erg aantrekkelijk. Van december t/m februari is grote kans op storm en veel bewolking en dus niet echt aan te raden om hier naartoe te gaan.

Santa Maria, het stadje waar wij verblijven, is top! Authentiek, rommelig, soms vervallen, maar een geweldige, relaxte sfeer! Er zijn veel restaurantjes, vaak met live muziek en zát plekken om te overnachten, van low-budget appartementen tot 5 ***** hotels.

Ons verblijf begon met een Caipirinha, bij een klein karretje met een aantal vervallen tafeltjes en stoeltjes óp het strand,  gezamenlijk met surf-dudes, locals en toeristen, genieten dus….

Auteur: Maren Cramer

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *