Reisvideo’s

Natuurlijk is het leuk om reisverslagen te lezen maar het is nog veel leuker om video’s te kijken. Reisvideo’s geven net iets beter weer hoe het er echt is. Ik vind het leuk om te vloggen maar heel vaak vergeet ik dat omdat ik te druk ben met genieten. Af en toe zullen het dus ook gewoon video’s zijn.

Treinleven Deel 3 | Trans Mongolië Express
Het is helaas alweer tijd om Mongolië te verlaten. Na een kort bezoek aan het Gorkhi Terelj national park en Ulaanbaatar gaan we weer terug de trein in. Het derde en laatste deel van onze treinreis: Ulaanbaatar – Beijing. 
Ulaanbaatar | Trans Mongolië Express
De rust van het National Park is nu echt over. We zijn weer terug in de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar. Gelukkig hebben we hier nog een dag te besteden, voordat we weer op de trein stappen.
Verdwalen in Mongolië | Trans Mongolië Express
Mongolië In het Gorkhi Terelj NP schijnt een heel mooi klooster te staan. Het klooster staat in een bergkam en is maar vijf kilometer lopen van onze slaapplaats. Dit is dan wel hemelsbreed én je krijgt de routebeschrijving in het Mongools.
Gorkhi Terelj National Park | Trans Mongolië Express
Tijdens onze stop in Mongolië staat naast Ulaanbaatar ook het Gorkhi Terelj National Park op het programma. Het park ligt op zo’n uur rijden van de hoofdstad en je kan hier overnachten in één van de Ger-kampen. Vandaag het eerste filmpje van het National Park van Mongolië.
Treinleven Deel 2 | Trans Mongolië Express
Irkoetsk – Ulaanbaatar Op het eerste traject van de Trans Mongolië Express, Moskou-Irkoetsk, hadden we een prima trein en goede provodnik’s (of is het provodnikken?). Een provodnik is het hoofd van de coupé die voor rust, reinheid en regelmaat zorgt. Het traject Irkoetsk – Ulaanbaatar legden wij af in een wat oudere Mongoolse coupé waar alles iets minder geregeld was.
Listvyanka | Trans Mongolië Express
Listvyanka Na vier nachten en vierenhalve dag in de trein, duizenden hectare bossen, vele houten en verzakte huisjes, smoezelige stations en stinkende Russen (die zitten vier dagen en nachten, ook met 30 graden, in dezelfde kleding zonder zich te wassen) mogen we eindelijk langer dan een half uur de trein uit.
Moskou Deel 1 | Trans Mongolië Express
Moskou Wij stappen in Moskou op de trein naar Beijing, waardoor dit voor ons het begin is van de Transmongolië express. Gelukkig hebben we eerst nog een volle dag te besteden in Moskou..
Het begin van de Trans Mongolië Express
Trans Mongolië express Al een tijdje staat de treinreis door Rusland, Mongolië en China op mijn bucketlist en nu was het eindelijk zover. Bij Mevo reizen stond een mooie aanbieding voor een pakketreis Trans-Mongolië (en Rusland en China). Als ik de reis zelf had samengesteld zou hij er iets anders uitzien maar voor deze prijs, in precies de periode dat ik vakantie heb is het een hele mooie aanbieding. één die ik niet kan laten lopen en gelukkig wilde Wouter met me mee…
1 2