gibbon experience zipline
Laos,  Vlog

The Gibbon Experience in Laos

Één van de vetste dingen die ik op reis gedaan heb: De Gibbon Experience in (Ban) houayxay (of Houa xai, Houxai, Houa xai of zoiets). Huay xai (zo spreek je het uit) is een Laotiaans stadje aan de grens met Thailand. Vanuit hier kan je één van de vele longboats pakken naar Luang Prabang. Een tweedaagse tocht over de Mekong. Maar dat is niet waarom ik tijdens mijn Azië reis perse naar dit kleine stadje wilde.

Huay Xai is het stadje waar de Gibbon Experience begint. Ik heb er voor gekozen om de express-tour te doen. Vanaf Huay Xai is het ongeveer een uur rijden richting het Nam Kan National Park. Daar aangekomen krijg je een tuigje, wat voor twee dagen je levensader is en kan de jungletocht beginnen.

De tocht begint met zo’n 3 uur bergopwaarts door de jungle. 3 maanden voor deze reis werd ik geopereerd aan een hernia, waardoor dit voor mij nogal pittig was. Ik heb na deze tocht twee dagen op bed gelegen maar: het was het dubbel en dwars waard! Ook tussen de verschillende ziplines door moet er gelopen worden maar dit zijn meestal kleine stukjes.

In twee dagen tijd heb ik zo’n 22 ziplines gedaan, heel wat kilometers gelopen en zelfs geslapen in een boomhut. Deze boomhut zit een meter of 20 boven de grond en alleen te bereiken per zipline. Echt supertof om op deze plek, midden in de jungle te overnachten! Tijdens je (koude) douche heb je een prachtig uitzicht over het National park én de ondergaande zon.

The Gibbon Experience heeft haar naam te danken aan een familie Gibbon’s die hier wonen. Zoals ik al verwachtte hebben we deze niet gezien. Ik ben ook puur voor het ziplinen gegaan dus voor mij maakte dat niet zoveel uit. Dit was een supermooie ervaring die ik echt iedereen kan aanraden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.