Verenigd koninkrijk,  Verhalen

Throwback tuesday: Dolgellau, Wales

Dolgellau

Dolgellau (spreek je ongeveer uit als Dolgeschlai, alleen dan slissend) ligt in het Snowdonia national park in Wales. Toen ik een jaar of 12 ben ik met mijn moeder al een keer in Wales geweest. Ik vond het mooi maar niet echt bijzonder en het stond ook niet in de planning om er snel weer naartoe te gaan, tot mijn opa en oma er over begonnen.

Ze wilden graag nog een keer een vriendin bezoeken die in Dolgellau woont maar waren niet meer in staat om dat met z’n tweeën te doen. Opa zag niet zo veel meer, voor oma zou het veel te veel zijn en ze wilden niet met het vliegtuig gaan dus kwamen ze met een voorstel. Opa en oma zouden de benzinekosten betalen en Wouter en ik zouden hun naar Dolgellau brengen, daar een paar dagen blijven, zelf een rondje Wales maken en de vakantie weer afsluiten met een paar nachtjes is Dolgellau.

Zo gezegd, zo gedaan, met vier volwassen inclusief bagage, in een Opel Corsa richting Wales. Na drie dagen Snowdonia national park verkennen, zijn Wouter en ik naar Cardiff gereden en via de kust weer terug naar Dolgellau. Daar hebben we nog een paar dagen met opa en oma doorgebracht voordat we, na een korte stop in Canterbury, helaas weer terug naar Nederland moesten.

Ik heb een hele leuke en mooie vakantie gehad maar besefte pas later hoe bijzonder dit eigenlijk was. Niet veel mensen gaan met hun opa en oma van in de 80 op vakantie maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het was leuk om met z’n tweeën een roadtrip door Wales te maken maar de afwisseling met opa en oma maakte het helemaal af. Maar het allermooiste was dat zij het zo onwijs naar hun zin hadden gehad. Dit zijn de momenten die je moet koesteren.

Dolgellau

Dolgellau

DolgellauDolgellau

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *